Repeša: Ne podnosim kada ekipa ne da sve od sebe

foto: aba buducnost voli

Trener Budućnost Volija Jasmin Repeša rekao je uoči meča sa Cedevitom da njegov klub zna gdje je riješio, te da će ukoliko ispoštuje dogovor stići do trijumfa i seriju vratiti u Zagreb.

„Kao i pred svaki bitan meč, osjećamo pozitivnu tenziju. Pripreme su prošle u redu i normalno, nema tu šta drugačije u odnosu na bilo koji važan drugi meč. Radili smo na tome da otklonimo problem ofanzivnih skokova rivala. Na to se utiče sastancima, pokazivanjem konkretnih primjera, rijetkim treninzima ,,pet na pet“.

“Selekcija igrača Cedevite nameće njihov dobar ofanzivan skok, ali i dobre blokove. U skoku i zagrađivanju, ono što je nedopustivo i što je bilo presudno, primili smo 20 poena nakon ofanzivnog skoka Cedevite. Tu su napravili ogromnu prednost. Mnogo više slobodnih bacanja su imali, skoro duplo više nego ime. Segment ,,klouz-auta“ je bitan, veća odgovornost u igri jedan na jedan, ne gubiti svog igrača u ,,katingu“. Vjerujem da smo izgubili meč u zagrađivanju”.

“Obavezni dio je strašno bitan, a za to morate biti skoncentrisani, imati mentalnu čvrstoću. I morate biti povezani, jer ovo je timski sport. Postigli smo 83 poena, uz 59 procenata sa linije bacanja i trojki od 28 procenata. Da su ti procenti bili ,,normalni“, mi bi postigli 100 poena. A defanzivno u Barseloni nijesmo bili ništa bolji nego u Zagrebu. Čak u pripremi ovog meča sam igračima morao pokazati neke situacije u lošem zagrađivanju iz meča sa Barselonom”.

“Problemi sa faulovima mogu se sprijačiti i usporiti pametnom igrom u odbrani. Ja sam miran, zaista. Ako ispoštujemo obavezni dio, doći ćemo do rezultata koji nam treba. Zagrađivanje, jedan na jedan, ne gubiti svog čovjeka – pobijedićemo. Ako se ne ispoštuje, biće jako teško. Publika i cijeli klub, upravni odbor, ne zaslužuju da mi ne pružimo sve od sebe. To bi bilo porazno. Nekada dođe loš dan, ne zamjeram čak ni na takvim stresnim reakcijama, ako je protivnik bolji. Zamjeram sebi i ekipi, to ne podnosim organski, da kad izađeš sa parketa ne možeš sebe pogledati u ogledalu i reći da si pružio sve”, zaključio je Repeša.

Meč Budućnost Voli – Cedevita igra se u nedjelju sa početkom od 19 časova.

foto: ABA, Budućnost Voli

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *