“Želite da izbacite Crnu Goru? Izbacite onda i Chelsea i Liverpool iz Premijer lige”!

bbc

Nekadašnji igrač Liverpoola i bivši engleski reprezentativac John Barnes kazao je za “BBC sport” da se tema rasizma na meču između Crne Gore i Engleske komentariše na pogrešan način.

Barnes u intervjuu za “BBC” navodi da nije za kažnjavanje Crne Gore izbacivanjem iz kvalifikacija za Evropsko prvenstvo, što su zahtjevale neke organizacije na Ostrvu.

“Rasizam ne može biti tolerisan, ali ga ne možete riješiti u fudbalu prije nego ga riješite u društvu.Hajde da pogledamo šta izaziva ljude da vrijeđaju igrače zbog boje kože, ili bilo koje druge različitosti. Hajde da to riješimo”, kaže Barnes.

I sam žrtva rasističkih uvreda, Barnes kaže kako je teško odrediti kada i da li povući ekipu sa terena.

“Ko odlučuje šta ste čuli? Koliko ljudi treba da čujete? Jednog? Ili treba da ih bude deset ili stotinu? Ko to odlučuje”, pita se Barnes.

On dodaje da je problem rasizma prisutan i u Engleskoj, te da ne treba svaljivati sve na Crnu Goru.

“Ako želite da izbacate timove, ja ću to prihvatiti, ali ovo je problem – ne samo Crnu Goru, već sve. Treba li i Chelsea da bude izbačen iz Premijer lige zbog vrijeđanja Sterlinga? I to nije samo Chelsea. Siguran sam da se to dešava i u Liverpoolu, i na svakom stadionu”, kazao je Barnes.

foto: screenshot – bbc

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *