Obavještavamo javnost da je Evropska fudbalska federacija (UEFA) pokrenula disciplinski postupak protiv FSCG vezan za dešavanja na utakmici drugog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo između nacionalnih timova Crne Gore i Engleske.

UEFA će, između ostalog, tokom disciplinskog postupka istražiti detalje vezane za navodno pojedinačno rasističko ponašanje minornog dijela navijača reprezentacije Crne Gore koje je delegatu utakmice prijavljeno od strane predstavnika Fudbalskog saveza Engleske.

Poštujući pravila postupka nećemo komentarisati navode predstavnika Fudbalskog saveza Engleske, već ćemo prepustiti nadležnim organima UEFA-e da donesu odluku na osnovu relevantnih dokaza tokom vođenja disciplinskog postupka.

Ovom prilikom moramo istaći da je Fudbalski savez oduvijek bio posvećen partner međunarodnim fudbalskim organizacijama u borbi protiv svih vrsta diskriminacije na terenu i van njega. Na mečevima naših nacionalnih selekcija do sada nismo imali slučajeve vjerske, rodne ili rasne diskriminacije i uvjereni smo da takvih slučajeva neće biti ni u budućnosti. U multikulturalnom i multietničkom društvu kakvo je Crna Gora nema mjesta za takvo ponašanje, to su na najbolji način osjetili gosti iz Engleske i tokom prethodne dvije zvanične utakmice koje su odigrali u Podgorici.

Fudbalski savez će, ukoliko se u daljem postupku dokaže rasističko ponašanje na stadionu, preduzeti sve neophodne mjere da identifikuje neodgovorne pojedince koji su eventualno izazvali takvo ponašanje i istima će biti zabranjen pristup stadionu na svim utakmicama u organizaciji saveza.