Tumbaković: Tražićemo put do pobjede, Savić vjerovatno igra

foto: twitter

Selektor fudbalske reprezentacije Ljubiša Tumbaković kazao je na press konferenciji uoči meča sa Engleskom kako je selekcija “tri lava” favorit, ali da nije saglasan sa konstatacijom da naša ekipa nema šta da izgubi.

„Imamo da izgubimo, naravno – tri boda. Engleska je apsolutni favorit, ali ako nemamo što da izgubimo bolje i da ne izlazimo. Ja ću drugačije da pristupim i da to prenesem na momke. Vidjećemo da li je hrabro ili ludo. Naš cilj je da damo sve od sebe – zbog nas, zbog navijača, zbog Crne Gore, pa ćemo da vidimo šta će da se dogodi“, kazao je Tumbaković, prenose “Vijesti”.

“Tumba” dodaje i da pripreme za duel sa Englezima nijesu najteže u njegovoj karijeri na klupi nacionalnog tima.

„Nisu, teže je pripremiti utakmicu koja je unaprijed dobijena. Ovdje su motivi u drugom pravcu – da se suprotstavimo na realan način, znajući i jačinu rivala. Svi oni su u takmičarskom ritimu, igraju stalno, za razliku od nas. ali fudbal je igra, može da se dogodi i loš dan, slab trenutak…“, rekao je Tumbaković.

Da li možete da nađete slabu stranu engleskog tima?

„Trudim se, ali teško da mogu da ih nađem“.

Da li će Engleska biti ekstra motivisana, jer nije pobijedila dva puta u Podgorici?

„Svi imaju motiv kada igraju u kvalifikacijama. Engleska dolazi sa autoritetom, svojim statusom i kao fudbalska nacija i kao država. Kada su pomalo izgubili autoritet, uradili su mnogo na Mundijalu, pa u Ligi nacija. Sada imaju ozbiljan autoritet, prepoznatljivost u sistemu, igri… Naravno da će im dodatni motiv biti to nas nisu dobili dva puta“.

Kakva je situacija sa Savićem?

„Ne mogu da kažem da će sigurno da igra, ali je na najboljem putu da igra. On je juče imao dva treninga, korektno je izdržao, vidjećemo sve na posljednjem treningu“.

Da možete – da li biste, kao svojevremeno Mourinh protiv Barcelone , dok je bio trener Chelsea, „uništili“ teren pod Goricom?

„Ne, ne bih to radio. Ovo je utakmica, doživljaj, prilika da pokažemo sve što znamo, da tražimo put do pobjede i da računamo na neke faktore koji takođe čine fudbal“, kazao je Tumbaković.

foto: twitter

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *