fscg

Utakmica sa Bugarskom je arhivirana, na redu je duel sa Engleskom u drugom kolu grupe A kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Remi u Sofiji, obilježen sudijskom nepravdom, biće samo motiv više za ,,hrabre sokole“, poručuje Mirko Ivanić.

“Fudbal ne zna za juče, sada je na redu utakmica sa Engleskom. Imamo veliki motiv da se dokažemo protiv Engleza, bez obzira na to što smo razočarani rezultatom u Sofiji. Sada nemamo pravo na izgovore”, rekao je vezista Crne Gore na današnjem brifingu sa novinarima.

Ivanić se još jednom osvrnuo na sporni momenat meča sa Bugarskom, kada je dosuđen nepostojeći jedanaesterac.

“Svako ko je pogledao situaciju mogao je da zaključi o čemu se radi. Da smo pobijedili lakše bismo podnijeli grešku sudije, ovako je sve drugačije. I mi smo krivi, da smo ranije dali drugi gol sve bi bilo riješeno. Ovako je ta sudijska greška bila neka vrsta kazne za naše promašaje”, dodao je fudbaler Crvene zvezde.

Engleska je u prvom kolu deklasirala Češku sa 5:0, tako da u dobroj formi stiže u Pdogoricu.

“Znali smo i prije početka kvalifikacija da je Engleska prvi favorit i nije nikakvo iznenađenje što je već na startu pokazala snagu i tako savladala Češku. Vjerujem da ćemo se boriti za drugo mjesto i svaki bod je važan. Zato i ostaje žal što smo u Sofiji izgubili dva”, istakao je Ivanić.

Sa novinarima je razgovarao i Miodrag Džudović, asistent u stručnom štabu selektora Ljubiše Tumbakovića.

“U Sofiji se desila fudbalska nepravda, ali smo navikli na to. Bilo je toga i u Ligi nacija na našu štetu, kao i ranije. Tu smo jednostavno nemoćni, sve što možemo da uradimo je da ubuduće ne damo povod da se pogriješi. Ostaje da radimo i trpimo dok se ne uvede VAR. Onda će biti mnogo manje nepravde, smatra Džudović”.

fscg.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *