Mitrović zadovoljan nakon žrijeba

reprezentacija kosarka foto kscg

Crnogorski košarkaši igraće u grupi F na Svjetskom šampionatu u Kini. 

Kobe Bryant nas je poslao da se za prve dvije pozicije boimo sa Grčkom, Brazilom i Novim Zelandom.

Domaćin naše grupe je Nanđing, grad koji ima preko osam miliona stanovnika.

“Pa dobra je grupa, rekao sam i prije žrijeba da mimo Amerikanaca generalno nema tu neke velike razlike iz tog najjačeg šešira. Grci su nam došli, ako bude igrao Adetokumbo biće sigurno glavni kandidati za medalju. Ipak u konkurenciji Srbije koja  je mogla da nam dođe ipak su bolji izbor, pod uslovom da Adetokumbo ne igra. Dosta će zavisiti od sastava svakako, Grci su ekipa sa velikim potencijalom i iskustvom, ali im dosta zavisi od motivacije. Jednostavno neko prvenstvo igraju odlično, a na sljedećem znaju da potpuno podbace.” prokomentarisao je selektor Zvezdan Mitrović nakon žrijeba, osvrnuo se i na druga dva rivala u grupi.

“Brazil je atraktivan protivnik u svakom slučaju, vidjećemo kakav će im biti sastav. Znamo dobro te igrače koji su u NBA ligi i Evropi, ali tek ćemo vidjeti koga će sve pozvati i ko će im nastupati iz domaćeg šampionata. Novi Zeland je sigurno nezgodna reprezentacija, definitivno nije ona koju ćemo sigurno lako pobijediti. Ono što znam jeste da uvijek igraju izuzetno borbeno. Ono što pokazuju na kontinentalnim prvenstvima zna biti izuzetno interesantno.”

U ovom momentu Mitrovića ipak mnogo više zanima naš nacionalni tim.

” Na kraju moram da kažem da ćemo se fokusirati samo na nas. Zanima nas u kakvom će stanju biti naši momci kad dođu da pripreme, hoće li svi biti u stroju. Razmišljaćemo o nama i našoj igri, tek kasnije o rivalima. ”

Crna Gora će premijerni nastup na Svjetskom prvenstvu imati protiv Grčke, 31. avgusta.

Drugi meč naša selekcija igra sa Novim Zelandom, 2. septembra.

Takmičenje u grupi F završava 4. septembra utakmicom sa Brazilom.

Dvije najbolje reprezentacije plasiraće se u sljedeću fazu, a ukoliko izabranici Zvezdana Mitrovića naprave podvig u grupnoj fazi, sastaće se sa Amerikancima, jer naša grupa ukršta sa grupom u kojoj se pored prvaka svijeta nalaze Turska, Češka i Japan.

Svjetsko prvenstvo igraće se od 31. avgusta do 15. septembra.

izvor: kscg.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *