Budućnost samo priprijetila, Budva opet sigurna i bolja u derbiju

Jovan Delić odbojka

foto: vijesti.me

Odbojkaši Budve dobili su i peti derbi u sezoni u isto toliko mečeva, treći protiv Budućnosti Capital Plaze.

Nakon dva trijumfa sa po 3:1, izabranici Vladimira Vasovića su večeras na svom terenu slavili protiv Podgoričana sa 3:0 (26:24, 25:22, 26:24), pa će se u narednom kolu, u novom derbiju protiv Jedinstva, znati da li će ligaški dio završiti bez poraza.

Budućnost je u Budvi imala priliku za nešto više od maksimalnog poraza, jer je u prvom setu vodila od početka pa skoro do kraja, imala je i set loptu na 24:23, ali je nije iskoristila.

Podgoričani su u drugom setu uspjeli da od 20:15 priđu na 20:19, ali za više nijesu imali snage, dok je treći set, kao i prvi, odlučen na razliku, kada je kapiten Budvana Jovan Delić sa dva uzastopna poena stavio tačku na ovaj meč.

Gosti su nastupili bez kapitena Bojana Radovića, u drugom setu se povrijedio i prvi tehničar Aldin Oković.

Budvani su odmarali prvog libera Darka Angelovskog, sredinom drugog seta je šansu za poziciji tehničara dobio reprezentativac Nikola Radonić umjesto Japanca Šuna Imamure, dok je u trećem setu na prijemu zaigrao Vladimir Bojić umjesto Kolumbijca Ivana Urtada.

Budvane su do pobjede vodili Delić i Alen Didović sa po 15 poena, po sedam su dodali Urtado i Miloš Milić.

Srećko Ristić sa 10 i Blažo Milić sa devet poena bili su najbolji u poraženom timu.

Jedinstvo Franca je opravdalo ulogu favorita u Nikšiću, šampion je slavio protiv Volej stara 3:0 (25:12, 25:18, 25:20).

Trener Bjelopoljaca Darko Prebiračević je u ovom meču odmarao najiskusnije, Luku Šuljagića, Nemanju Dukića i kapitena Vladana Rudića, tokom meča je kombinovao i šansu pružio skoro svim igračima. U ekipu se vratio i korektor Bojan Strugar.

Stefan Bugarin je sa 12 poena bio najbolji u ekipi Jedinstva, Strugar je dodao osam poena, te Kirilo Kločko i Ivan Andonov po sedam.

U domaćem timu najbolji je bio Bojan Vuković sa 15 poena, Blažo Đuretić je dodao osam.

izvor & foto: vijesti.me

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *