Rukometašice počele pripreme za Slovenke

foto: Stefan Ivanović, RSCG

Rukometašice Crne Gore su na okupu uoči mečeva protiv Slovenije koje će u četvrtak i nedjelju odigrati u okviru EHF Euro kupa.

U Sportskom centru „Morača“ odradile su i prvi trening i počele uigravanje za okršaje protiv tima od koga su poražene na Svjetskom prvenstvu u Španiji u decembru prošle godine. 

Nakon što su prošlog mjeseca igrale protiv šampiona Evrope i svijeta – Norveške u okviru istog takmičenja, izabranice selektorke Bojane Popović će predstojeće sedmice imati nove provjere koje su značajne na planu uigravanja za Evropsko prvenstvo koje se održava u novembru.

Na spisku selektorke Popović za predstojeće mečeve protiv Slovenije su golmanke Marina Rajčić, Marta Batinović i Anastasija Babović, krila Jovanka Radičević, Dijana Ujkić, Ivona Pavićević i Dijana Mugoša, bekovi Matea Pletikosić, Itana Grbić, Milena Raičević, Đurđina Malović, Nataša Ćorović, Tanja Ašanin, Sanja Premović i Ilda Kepić, te pivoti Tatjana Brnović, Ema Ramusović i Nikolina Vukčević.

U EHF Euro kupu nastupaju tri domaćina Evropskog prvenstva koje se igra u novembru – pored Crne Gore, to su Slovenija i Sjeverna Makedonija, te Norveška kao aktuelni šampion Evrope.

Norveška ima maksimalan učinak i osam bodova nakon četiri kola, Slovenija i Crna Gora osvojile su po četiri, dok je Sjeverna Makedonija na posljednjem mjestu bez bodova.

foto: Stefan Ivanović, RSCG

Komentariši

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *